Vrste dimnikov in elementi dimnika - 2. Del : Inox dimniki

Danes nadaljujemo z drugim delom članka "Vrste dimnikov in elementi dimnika". In sicer so glavna tema Inox Dimniki.

Inox dimniki so lahko enoslojni ali troslojni dimniki. Enoslojni se pri našem podjetju uporabljajo za sanacije dotrajanih dimnikov. Za obnovo dimnika tako potisnemo v dimnik enoslojno Inox dimniško tuljavo, kar je najcenejša in najlažja možnost. S tem tudi niso potrebna nobena rušitvena dela.

Ker pa vedno v praksi ni vse tako, kot se sliši v teoriji. Naprimer pri starejših dimnikih, ki imajo zavite dimniške jaške uporabimo zato posebej namenjene inox fleksibilne cevi, ki pridejo ravno prav za takšne primere. Ponekod je potrebno tudi povrtati dimnik, če je potrebno povečati dimnik na primeren presek, da v njega lahko vstavimo primerno inox tuljavo. Za takšno stvar je potrebno imeti tudi zato namenjeno specialno orodje. Koliko dolgo pa traja postopek pa je odvisno od trdnosti materialov dimnika in velikosti dimniške tuljave.

Troslojni inox dimniki pa so sestavljeni iz zunanje in notranje inox cevi ter z toplotno izolacijo. Takšen dimniški sistem, ki ga nudi naše podjetje je Schiedel ICS, ki je tudi eden najbolj prodajanih troslojnih inox dimnikov v sloveniji.

schiedel inox dimnik
Inox dimniški sistem Schiedel ICS

Ti dimniki so tudi na pogled prava paša za oči, predvsem zaradi svojega dizajna in tehnike. Namenjen je za vse vrste goriv in kotlov ter tudi za visoke nadtlake in podtlake. Vsebuje kontinuirano toplotno izolacijo ter je zaradi majhne teže izjemno enostaven za montažo. Dimnik lahko začnemo uporabljati takoj, ko je postavljen.

podatki dimnika
Lastnosti dimnika Schiedel ICS

Dimnik Schiedel Ics ima prav tako vse potrebne certifikate in 10 letno garancijo.

Potem pa imamo še Troslojni inox dimnik Schiedel Kerastar, ki ima notranjo tuljavo iz keramike. Glavne prednosti Kerastar sistema so:
  1. Varnost 
  2. Univerzalnost
  3. Dolgotrajnost
schiedel dimnik kerastar
Dimnik Schiedel Kerastar
Za varnost poskrbi cev iz keramike, debela toplotna izolacija (60mm) v kombinaciji z inox nerjavečemu plašču, ki je namenjen za arhitektonsko zahtevne rešitve. Zato je varnost poskrbljena za naslednje generacije zaradi univerzalnosti in kar 30 letne garancije zaradi keramične cevi.

Dimnik je namenjen, za olje, plin in še posebej za drva, premog, lesne sekance ter lesne pelete.
Notranja cev je torej iz keramike in je korozijsko in kislinsko obstojna, ter odporna na zelo visoke temperature.
Toplotna izolacija je iz mineralnih vlaken debeline 60mm, zaradi tega predstavlja izjemne toplotno-izolacijske lastnosti. Zaradi tega ne pride do toplotnih mostov.
Zunanji plašč je izdelan iz nerjavečega inox materiala W. Nr. 1.4301, ki zagotavlja varnost in stabilnost dimniškega sistema Kerastar. Prav tako pa daje popoln izgled dimniku, zaradi svoje arhitektonske in optične izdelave. Plašče med seboj povezujemo z objemkami, kar nam omogoča enostavno in zelo hitro montažo.



podatki dimnika
Lastnosti Kerastar dimnika


Vsi elementi inox dimnikov pa so prikazani na spodnji sliki:



Jutri nadaljujemo s tretjim delom članka "vrste dimnikov in elementi dimnika".
Do takrat pa nasvidenje!






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Najpogostejše napake pri uporabi, montaži in projektiranju dimnika

Kateri dimnik je najbolj primeren za mojo gradnjo?

OBVEZEN DOVOD SVEŽEGA ZRAKA ZA KAMINSKO PEČ ALI KAMIN